Weekend Zwarte Schuur Ottoland 2024

De weersvoorspelling voor dit weekend was: Nat (van droog tot hagelbui), koud (2-9 graden), soms (zon) Raar (Wind: van zacht mee tot hard tegen). Oftewel: NKSR-weer.

Op vrijdagavond was de overnachtingsgroep compleet. Met 15 mensen een mooi aantal. Er was soep en gezelligheid, fijn om elkaar na zo’n lange winterperiode weer te zien. Op zaterdag kwamen Ciska en Anna ’s middags en Peter en Henny ’s avonds naar de vergadering. Op zondag kwam Harrie S. alleen mee varen.

Zaterdag: op naar Noordeloos (7 km) en om 9.30 uur in de boot, met 11 mensen op pad en de rest ging zich op andere wijze vermaken. Jaap en Tineke konden niet mee varen omdat ze op de heenweg een groot gat in de boot gereden hadden. De dakdrager was net buiten Ruinen op weg naar Ottoland door de harde wind losgeraakt en de boot had een boom geraakt.

Pompen of verzuipen, zo heet de volgende boot van Harry (v S). Want wat bleek, er zat een gaatje in de boot en er miste een schroefje. Tja, je hebt een deelbare boot of niet. Dus de pauzeplek was de plek waar de lekke boot strandde: leve de Duck tape! De rest van de groep maakte gebruik van de mogelijkheid om lekker koffie te drinken en te lunchen. Achteraf gezien bleek dit een niet te betreden stukje natuurgebied helaas, maar dat bord zagen wij gelukkig pas bij het wegvaren. Het tweede stuk varen bleek best pittig met harde tegenwind en een regen-/hagelbui. Snel schuilen onder een toevallig in de buurt zijnde viaduct en de zon brak weer door gelukkig.

‘s Avonds heeft Frank een Thais gerecht gemaakt.

Menu: Thaise pompoensoep, Yam ma muang, kipsaté met pindasaus, witte rijst, Pad pieuw wan kai, kroepoek, gebakken uitjes, seroendeng en sambal oelek, en als toetje Vlaflip. Het was een onvoorstelbaar lekker feestmaal. En zo veel…….Vervolgens met een kopje koffie of thee naar de ALV 😊. Deze was kort en krachtig en in 3 kwartier was alles afgetikt. Peter L. was helaas niet helemaal fit, maar was toch aanwezig om alles goed over te dragen. Karine en Peter traden uit het bestuur. Na nog wat gezelligheid zocht iedereen zijn lekkere luxe bedje op.

Zondag: Frank R. bleek dit weekend een uitstekende vaarleider te zijn en om 9.30 uur stonden we weer klaar om uit te varen vanaf de camping. Nu waren Harrie S. (nieuw lid ) en Marieke er ook bij. Het was ijskoud toen we weggingen, maar het zonnetje kwam steeds meer door. Lunchen deden we aan de kant bij Giessenburg.

Het varen in dit gebied vind ik niet erg afwisselend, veel rechte stukken door het polderlandschap. Maar de kanogroep was dat gelukkig wel. Vooral de rust viel op, weinig auto’s en overig verkeer te horen.

Dag 1: 13 km

Dag 2: 18, 09 km

De afstanden waren niet al te lang waardoor we beide dagen rond 15.00 uur weer binnen waren. Een mooi begin van het nieuwe seizoen. Dank aan allen en vooral aan Frank en Karine voor dit heerlijke weekend in deze prachtige Zwarte Schuur met bedstee als slaapplek. Wij hadden er zin in en het was gezellig 😊

Arja

Wandeling naar het natuurgebiedje Slingeland:

Vanuit Ottoland lopen we naar Goudriaan. Een rustiek dorpje met mooie boerderijen. Daarna door de polder met veel wilgen langs de kant, die om en om geknot zijn. Bij het natuurgebied Slingeland vinden we een plek in de zon en uit de wind, met uitzicht op de plas met zandstrandje. De zon laat zich weer zien en de lunch smaakt goed. We lopen verder om de plassen heen en zien in het water vlotjes waarop visdiefjes nesten maken. Na een stukje langs de weg, gaan we weer de polder in. We zien de kieviten buitelen en een grutto laat zich zien. Zo komen we weer in Ottoland aan. Met de paaltjes met de wandelknooppunten is een route goed te volgen.

Tineke

Astra en Ellen (op zondag) hebben met de hond gewandeld. Ook daar bleek een mooi pad te zijn tussen de weilanden door. Rieky en Jan gingen fietsen, zagen onderweg naar Kinderdijk de groep varen, maar zijn op zaterdag toch wel erg nat geworden.

Bezoekje aan Gorinchem:

zonnewijzer Grote Kerk Gorinchem

poortje Hugo de Groot

zonnewijzer kerk Ottoland

Karine ging zaterdags naar Gorinchem om wat afspraken vast te leggen. Helaas is dat laatste niet gebeurd. Maar onderweg zag ze wel een zonnewijzer op de Grote Kerk en kwam ze voorbij het poortje van Hugo de Groot. En zo zijn er veel historische plekken te vinden in Gorinchem. Ook kun je er heerlijk lunchen en shoppen in het winkelcentrum. De grootste moeilijkheid is om je auto ergens te parkeren en daarna ook nog terug te vinden! De parkeerprijzen liegen er niet om! Al met al heeft iedereen het naar zijn zin gehad en de dingen gedaan die hij/zij wilde gaan doen. We zijn blij dat we weer in een kampeerboerderij konden samenkomen en volgend jaar willen we graag weer terug naar deze mooie plek in de Alblasserwaard.

Karine