Vinkel

Er waren 14 aanmeldingen, waarvan er één op het laatste moment moest afzeggen. We werden door de beheerders en broers Sjon en Roy hartelijk welkom geheten met echte Brabantse gemoedelijkheid. Ze waren erg meedenkend om het iedereen naar de zin te maken. Onze 4 aaneengesloten kampeerplaatsen konden zonder probleem naar eigen goeddunken ingericht worden. Zoveel mogelijk auto’s op de parkeerplaats op de camping, de kanokar en bus mocht op het veld om de avond voor elke tocht in/opgeladen te worden. Op vrijdag kwam iedereen op de camping aan, op Arnoud na, die was keurig op tijd zaterdagochtend bij de uitstapplaats om de kano om te laden zodat we met zo weinig mogelijk auto’s op het TU-terrein hoefden te parkeren. Na de tocht bleef ook Arnoud kamperen.

Het voorstel om op zaterdag om 9.30 uur te starten op TU-terrein in Eindhoven werd door iedereen oké bevonden, wat inhield dat we om 8.30 uur van de camping moesten vertrekken. Iedereen was netjes op tijd. Ellen en Colette gingen niet mee varen en bleven op de camping. Saskia was herstellende van een blessure en had haar boot thuisgelaten, maar kwam mee voor de gezelligheid. Zij was ging in op het aanbod om als passagiere mee te varen met Henry en Tonnie.

De instap was bij de TU in Eindhoven, de uitstap bij het zwembad tegenover de Hooidonkse kanovereniging. Door de lage waterstand van de Dommel was het voor iedereen mogelijk om onder het Wilhelminakanaal door te gaan i.p.v. erover. De Dommel heeft van begin tot eind veel bochten met mooie natuurlijke schaduw van de begroeiing. De voorgevaren tocht was oorspronkelijk 33 km en is in overleg 21 km geworden. Ook was er het verzoek om w.b. het aantal km, er ergens tussenin te gaan zitten. Hierdoor kon de mogelijkheid worden geboden om kort na de start, eerst de Kleine Dommel te bevaren met een lichte tegenstroming tot aan de Opwettense watermolen. Daar kon je op de plas keren en weer terugvaren om vervolgens de oorspronkelijke route te volgen. Door het rustige karakter van de tocht ligt de nadruk op (er)varen van de schoonheid van de natuur, ijsvogeltjes, gele kwikstaart, ganzen met jongen en nog veel meer.

Bij de eerste pauzeplek met overdraging kon ook gezwommen worden. Hier waren Harry, Ciska en Frank F. alweer van de partij. Zij deden de extra kilometers op de Kleine Dommel. Hierna gingen we onder het kanaal door en hadden we een 2e pauzeplek in Son. Ook hier werd door sommigen gezwommen.

Op zondag gingen we varen op het stromend, bijna stilstaand water van de Essche Stroom en de Reusel; start/eindpunt was in Moergestel. De smaak van vroeg starten had men te pakken: wederom om 8.30 uur van de camping weg en weer was iedereen netjes op tijd. Ook in de Reusel zijn veel bochten met veel bruggetjes (zonder overdragen). Bij de 1e pauzeplek werd er overgedragen en door sommigen gezwommen. Daarna door tot de eerste stuw met pauzeplek waar weer gezwommen werd. Hier werd besloten dat het een mooie afsluiting van de dag zou zijn en werd teruggevaren in een relaxed en genietend tempo met tijd voor de zwemmers.

Hierna keerden we terug naar de camping om op te breken. Wij (Henry en Tonnie) hadden het geluk dat we nog een nacht konden blijven, voor alle anderen stonden de nieuwe kampeerders al te trappelen om hun kamp op te slaan. Hier werd vanwege het late tijdstip van terugkomst door niemand moeilijk over gedaan. Alle lof voor de beheerders van het Vinkel!

Onze beleving: fijne groep, mooie camping uitstekend weer en mooie tochten, dikke👍

Henry en Tonnie