Vaarweekend Vinkel 2024

Weekend 31 mei t/m 2 of 3 juni op NFN-terrein ’t Vinkel van vereniging Hertogstad in Rosmalen

We hadden bij aankomst op vrijdagmiddag geluk met het weer. De temperatuur was aangenaam met een leuk zonnetje erbij en al snel gingen bij velen de kleren uit. Een paar mensen namen op die dag zelfs nog een verkoelende duik in het zwembad. De camperaars zaten al aan de borrel, maar de rest moest nog zijn of haar tent opzetten. Van het organiserend echtpaar (Henry en Tonnie) kregen we minder goed nieuws te horen. De Dommel, die we op zaterdag en zondag zouden gaan varen, was door de hoogwaterstanden vanwege de overvloedige regenval van de afgelopen weken onbevaarbaar geworden en had een vaarverbod van het waterschap Aa en Dommel.

Gevolg was dat we twee dagen in de omgeving van den Bosch (voor de Belgen: Bois le Duc) gevaren hebben en deels in Den Bosch zelf. Beide dagen was het weer ons goed gezind; geen regen, weinig wind en niet te warm. De tweede dag voeren we vanaf de Kilsdonkse Molen (waar de betbetbetovergrootvader van Karine ooit molenaar is geweest) naar de Bossche Kano Vrienden en hadden we de wind en de stroming mee op het riviertje de Aa, waarvan een aantal oude meanders hersteld waren en waarbij we een niet te druk bevaren Maximakanaal moesten oversteken. Dat schoot lekker op, zodat we na aankomst bij de Bossche Kano Vrienden op zondagmiddag weer mooi op tijd op de camping konden zijn. Ook toen brak de zon door, hetgeen prettig was voor het napraten en het afbreken van de tenten. Daarna weer afkoelen in het zwembad want van al dat werken wordt je maar bezweet.

Onder de grote luifel aan de camper van Henry en Tonnie was het meerdere avonden aangenaam vertoeven met borrel, hapjes en barbecue. Pas bij het donker worden ging iedereen weer met opgeladen mobiel naar zijn/haar eigen tent. Een enkeling werd verrast met een wat onbekende beltoon en kwam tot de ontdekking dat hij per ongeluk de mobiel van de organisator meegenomen had. Hij zal het nog wel vaak te horen krijgen. Nadat de meesten elkaar op zondag hartelijk uitgezwaaid hadden, kregen we een appje om onze bijdrage aan het weekend, door de organisatie voorgeschoten, te voldoen. Gelukkig waren alle mobieltjes toen weer bij de juiste eigenaren😊. Sommigen bleven nog een nachtje langer tot maandagochtend.

Henry en Tonnie; heel veel dank voor de organisatie en hopelijk blijft de Dommel ergens op een lijstje staan.
Peter L.