Scherpenzeel

Verslag van het NKSR-weekend 31 augustus – 1 september 2019.

Op vrijdag 30 augustus kwamen de meeste deelnemers aan die dit kanoweekend op de natuurcamping de Landerij in Scherpenzeel. Tenten werden opgezet, caravan en camper geïnstalleerd. ’s Avonds hebben we gezellig bij elkaar gezeten en wat bij gepraat. Zaterdagmorgen vertrokken we al bijtijds vanaf de camping naar de Driewegsluis. Daar werden de kano’s afgeladen en de auto’s naar het eindpunt van de Linde gebracht. Nadat de chauffeurs weer terug waren en een kop koffie hadden gedronken werd er in de kano gestapt. De tocht over de Linde kon beginnen! Het weer was goed, zon en weinig wind. Onderweg was er een pauze aan een strandje en later bij de Kontermansbrug. We voeren in een rustig tempo.

Er voeren 3 canadese kano’s mee. Hoe verder we voeren hoe meer krabbenscheer en egelskop er in het water lag. Daardoor werd het varen wat lastiger. Bij het eindpunt werden de kano’s weer opgeladen en reden we naar de camping. ‘s Avonds werd er gezellig met elkaar gegeten bij de Driewegsluis. Wij zagen donkere wolken om ons heen en lichtflitsen, maar we konden gelukkig tot het eind buiten blijven zitten.

Voor de zondag stond de Scheene op het programma. Het weer was bewolkt, maar droog. We konden bij de kanosteiger bij de camping instappen. De Scheene is een mooi veenriviertje met aan de oevers eenvoudige huisjes. We maakten een koffiestop bij Munnekeburen. Ook in dit riviertje zagen we mooie waterplanten. De zwanenbloem stond volop in bloei. We waren bijtijds weer terug op de camping, zodat ieder de tent kon afbreken om weer huiswaarts te gaan. Het was een gezellig weekend. Aanwezig waren 17 leden.

Tineke