Ottoland oktober 2022

Het weekend in Ottoland was weer gezellig en verliep gesmeerd. Er is lekker gekookt voor het kleine groepje van 10 personen dat aanwezig was. De kampeerboerderij met rustieke bedstedes was een ware belevenis. De zorg aan afwerking en onderhoud van het gebouw verdienen een compliment, waarbij de keuken en linnenservice subliem waren. Ook de camping achter de boerderij zorgt voor een ultieme beleving van natuur en weidsheid van het landschap. De regen viel zo nu en dan met bakken uit de hemel, maar dat mocht de pret niet drukken.

Op zaterdag begonnen we in de mist en werd er vanuit Oud-Alblas een rondje gevaren bij Kinderdijk (pauze bij de overdraging bij het restaurant in Kinderdijk).

Op zondag deden we een “rondje Ottoland” vanuit de kampeerboerderij. Met een paar keer overdragen kwamen we achter in de vaart uit. Vlakbij het eind van de route nog een pauze gehouden bij een restaurantje in het prachtige dorpje Goudriaan, waar rust en ruimte met rustieke boerderijtjes een genot voor het oog waren. Enkelen onder ons gingen wandelen. In het nabijgelegen in 1978 aangelegde natuurgebied was het zeker op zondag in het bescheiden zonnetje heerlijk genieten rondom de plassen. De Slingelandse plassen is een kleinschalig natuur- en recreatiegebied ten zuiden van Goudriaan. De plassen zijn ontstaan door zandafgravingen voor de aanleg van het verhoogde kruispunt tussen de provinciale wegen N214 en N216. In 2018 werden de Slingelandse Plassen door de toenmalige gemeenten Giessenlanden en Molenwaard overgenomen en onderhouden door een grote werkgroep vrijwilligers.

Karine