Leekstermeer

Weekend Camping Cnossen aan het Leekstermeer 28 t/m 30 augustus 2020

Wat voor de andere weekenden dit jaar niet het geval was, deze keer was het winderig, frisjes, regenachtig en zonnig. Van alles wat. Maar ’s avonds stond onze vuurman paraat en zorgde, regen of geen regen, voor een lekker warm vuurtje. Henri top dat je altijd aan hout denkt!

Tijdens het voorvaren kwamen we na een prachtig slootje dat overwoekerd was met waterplanten, in een grote golfslag terecht op het grote meer aan lagerwal. Dat vond ik niet al te geweldig.

Op zaterdag werd er door de Onlanden gevaren. De kaart bleek toch nog niet helemaal te kloppen. En dus moest er een grote overstap gemaakt worden bij een gemaal.

Karine ging deze dag wandelen en zag herinneringsplekken aan lang vervlogen tijden. Een paterspad bij Paterswolde dat leidde naar een uitkijktoren en een stobbebos middenin de Onlanden, een oerbos dat in 2008 ontdekt werd.  

Op zaterdag avond hebben we ons tegoed gedaan aan een heerlijke maaltijd in het restaurant bij de camping met uitzicht op het Leekstermeer. Met 12 personen was ook dit weekend weer heel geslaagd.

Als toetje een prachtige regenboog over het water.

Karine