Earnewoude

31 augustus, 1 en 2 september 2018, Earnewoude.

In de middag beginnen de eerste deelnemers de camping binnen te komen. Het weer is ons gunstig gezind. Het zonnetje schijnt en er is weinig wind. In de avond staat een museumbezoek op het programma. Het is het Sk├╗tsjemuseum in Earnewoude. 9 deelnemers hebben het museum bezocht.

Zaterdag is het weer een stralende dag met weinig wind. We starten met 14 deelnemers en 13 kajaks. Het is varen op klein water door de polders in de buurt van Earnewoude. In de polder zien we zeldzame planten. Het is een mooie tocht met 6 overdragingen. Bij terugkomst op de camping willen een aantal deelnemers nog een stukje verder varen. Dit wordt gedaan. Het aantal km met het extra rondje is in totaal 22.4 km.

Zondag treffen we het weer. Het is een mooie zonnige dag met weinig wind. Nu varen we met 12 deelnemers in 11 kajaks. We varen nu over wat groter water in de buurt van Earnewoude. Het is een groot contrast met de route van de vorige dag. De omgeving is prachtig. We varen een afstand van 13 km en om 14.00 uur zijn we weer terug op de camping.

Het is een prachtig weekend geweest en de meeste deelnemers keren zondag tevreden en voldaan weer terug naar huis. 2 deelnemers vertrekken pas de volgende dag.

Ciska en Harrie