Bessenhof in Tempel

Weekend NFN-camping “De Bessenhof” in Tempel op 18, 19 en 20 september 2020

Op zaterdag moesten we eerst een eind rijden met de auto’s, want we gingen de ‘Krimpenerwaardroute’ doen. Men kon een ‘klein’ of een ‘groot’ rondje doen. Het was een strakblauwe lucht, de wind van voren of schuin van voren. Bij een kruising van vaarwateren gingen we pauzeren en besloot een groepje terug te gaan. De anderen voeren verder over de Loet door het Loetbos. Er waren veel overdragingen, maar de steigers waren perfect aangelegd. Na zo’n 24 km kwamen we moe, maar voldaan thuis. ’s Avonds hebben een aantal van ons heerlijk gegeten bij de Italiaan in het dorp Reeuwijk-Dorp. Waar de pizza’s heerlijk waren.

Dit weekend wilden we proberen om tenminste één tochtje te varen vanaf de camping. De ‘Oude Dorpenroute’ liep langs de camping en met een beetje geluk konden we zo te wetering op komen. Dat viel wat tegen. Eerst een vaart door en in de blub uitstappen. Daarna de kano’s naar boven trekken de dijk op. Het is uiteindelijk allemaal gelukt. En op het einde alles weer in omgekeerde volgorde naar beneden. Maar het scheelde een hoop gesjouw en rijden. Op zondag was het en stralende blauwe lucht, maar de wind was frisjes.

De bruggetjes waren soms erg laag, maar wel te doen. En als het niet lukte dan stapte je gewoon uit.

Toen we bijna op het eind waren kwam een fotograaf ons op de foto zetten. Dit was een inzending voor het weekblad de ‘Goudse’. De winnaar kon een e-bike winnen. Of die gewonnen is, zullen we nooit weten……

Het was weer een geslaagd weekend. Prima om zo dit vaarjaar buiten af te sluiten. We wisten toen nog niet dat het laatste weekend in oktober in de kampeerboerderij in Haaksbergen wegens Corona niet door zou gaan.

Karine