Beers 2022

Weekend 24-26 juni 2022: Naturistencamping “Achter ut Huus” te Beers nabij de Kraaijenbergse plassen

De weersverwachtingen waren, hoe kan het ook anders, wisselvallig.

Vrijdag: aankomst op de camping, de tenten droog kunnen opzetten en direct daarna een heftige regenbui en vervolgens volop zonneschijn. In de middag druppelden de deelnemers binnen met campers/camperbus en tenten totaal aantal deelnemers 15. ‘s Avonds na het eten een wandeling gemaakt tussen de Kraaijenbergse plassen door naar het dorpje Linden een landtong gelegen in de plassen.

Zaterdag met de kano’s op de auto’s naar de iets verderop gelegen vertrekplaats gereden direct aan het water; alwaar we vertrokken met 14 deelnemers varend om het dorpje Linden heen via de haven van Cuijk en de keersluis rechtsaf de Maas op naar de Mookerplas. Daar aan de rechteroever de eerste pauze gehouden om vervolgens langs de oevers van de Mookerplas (een aantal van ons namen onderweg nog een verfrissende duik in de Mookerplas) terug te varen naar de Kraaijenbergse plassen en tegenover het dorpje Linden de 2de pauze gehouden en weer om het dorpje heen naar de parkeerplaats gevaren.

De skottelbraai
Gezellig samenzijn in de overkapping

Zaterdagavond op de camping in de schuur genoten van een partypan maaltijd welke door de eigenaars van de camping werd verzorgd en door ons betaald. Op zondag wederom met de auto’s naar dezelfde parkeerplaats gereden om de gehele Kraaijenbergse plassen te bevaren. Via de rechteroever naar de Heeswijkse plas gevaren, gelegen bij Cuijk met prachtige woonwijken welke op 4 wooneilanden in de plas zijn gebouwd en hebben we ons verbaasd over de bijzonder fraaie villa’s met vele grote vaartuigen voor de deur. Pauze gehouden op het ruime strand aldaar en vervolgens werd weer de terugweg aanvaard. Op de grote Kraaijenbergse plas enige niet doorvaarbare kreekjes bezocht met een meeuweneiland.

Op de Kraaijenbergse plassen
Het meeuweneiland

Terug op de camping de tenten droog kunnen inpakken en met een voldaan gevoel huiswaarts. Het was een relaxed en prettig weekend.

John